Четири победи за младите ни тенисисти в Букурещ - bulgaria.utre.bg

Четири победи за младите ни тенисисти в Букурещ

22 февруари 2018, 10:58 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Четири победи за младите ни тенисисти в Букурещ

Успехите са три на сингъл и един на двойки

Четири победи – три  на сингъл и една на двойки, постигнаха днес младите тенисисти от „Б“ националния тим на програмата „3Т“, които участват на международния турнир от втора категория на Тенис Европа в Букурещ,съобщи БФ Тенис.

Димитър Пенчев (ТК "Кристи", Дряново) се справи с представителя на домакините Богдан Андрей Прекупеску с 6:4, 6:3 и се класира за втория кръг.
Михаил Иванов (ТК „15-40“, София) също записа победа над тенисист от Румъния, като надигра Разван Андрей Тудор с 6:3, 6:1.


При момичетата Ангела Ганева (ТК "Кристи", Дряново) постигна същия резултат 6:3, 6:1 срещу румънката Карла София Лукас.


Ганева и съотборничката й в националния тим Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас", Сливен) взеха победа и на двойки над Анастасия Сафта и Бриана Мариа Спатару с 6:4, 6:0.
Иванов и Пенчев обаче загубиха от румънския тандем Балта и Войкан с 5:7, 0:6.


И четиримата участници в Букурещ са част от „Б“ националния отбор до 14 г. на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на отбора е Велиан Бакалов.


Вечерта след мачовете всички участници в турнира се включиха в специално организираното за тях парти на игричите, като си направиха много снимки и завързаха нови приятелства.
Утре мачовете продължават.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета