Заев търси подкрепа за НАТО и спора за името от Ангела Меркел - bulgaria.utre.bg

Заев търси подкрепа за НАТО и спора за името от Ангела Меркел

21 февруари 2018, 15:00 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia.org

Срещата в Канцлерството в Берлин се провежда по инициатива на Германия

Министър-председателят на Македония Зоран Заев пристигна в сряда на посещение в Берлин, в рамките на което ще бъде приет за среща с канцлера на ФРГ Ангела Меркел, отбелязва Deutsche Welle, цитиран от „Фокус“. Уточнява се, че в дневния ред на преговорите ще бъде включени темите за спора за името с Атина и македонското членство в НАТО.

От редакцията отбелязват, че с визитата си Заев продължава „традицията“ на двустранни срещи между македонски премиери и германския канцлер, провеждани веднъж на шест години. В своя 12-годишен мандат Меркел бе на два пъти домакин на бившия министър-председател на Македония Никола Груевски – веднъж през 2006 г. и веднъж през 2012 г.

Срещата в Канцлерството в Берлин се провежда по инициатива на Германия, поясниха от пресслужбата на правителството в Скопие, откъдето изразиха увереност, че Берлин отдава специално значение на усилията на управляващите в Македония за разрешаване на спора за името.Коментари (1)

Потребител
Смело напред !
Публикувано във факти.бг: Не само Гърция, България, Албания, Черна гора и Косово имат интерес от влизането на Р.Македония в НАТО и ЕС и от умиротвоеяване и стабилизиране на целия Балкански регион, а най-вече самата Р. Македония, ако иска изобщо да оцелее като държава. Затова [ още... ]
21 февруари, 19:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят