Д. Сачева: Върви процес на обругаване на учителската професия - bulgaria.utre.bg

Д. Сачева: Върви процес на обругаване на учителската професия

21 февруари 2018, 11:11 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/кадър

Камери в училище не трябва да има

Камери в училище не трябва да има, защото те не помагат за решаване на съществения проблем. Това няма да даде превенция от насилието спрямо децата, а и спрямо учителите. С камерите само ще констатираме. Това заяви за Нова Телевизия заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

"В момента върви процес на обругаване на учителската професия, който е абсолютно неприемлив. Виждате, че проблемите са много сериозни. Не може да очакваме от един учител да се справи с всички тези социални драми, които виждаме в обществото", допълни тя.  

Тя коментира и казус с майка, която отказва да запише трите си деца на училище. Тя и мъжът й отглеждат и обучават сами дъщерите си. Момичетата са на 13, 14 и 18 години и никога не са стъпвали в клас. "Минималното, което може да се направи, е родителите да бъдат глобени. Индивидуалното обучение протича по регламентиран ред, а тук говорим за случай, в който децата просто си стоят вкъщи и се обучават по интернет, което е противоконституционно", коментира Сачева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета