Министерството на туризма заличава 24 туроператора от Националния регистър - bulgaria.utre.bg

Министерството на туризма заличава 24 туроператора от Националния регистър

20 февруари 2018, 17:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Министерство на туризма

18 туроператора се заличават, защото не са представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“

Министерството на туризма заличава 24 дружества, регистрирани като туроператори от Националния туристически регистър. Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по мотивирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти, съобщиха от Министерството на туризма.

По-голяма част от компаниите – 18 туроператора, се заличават, защото не са представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Останалите 6 дружества също не притежават задължителната застраховка, но и сами са поискали да бъдат заличени като туроператори.

Министерство на туризма припомня, че заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация за актуалния статус на туроператора. Това се прави, за да се защитят допълнително интересите на клиентите от фирми в сивия сектор. Вече е извършено и вписването на обстоятелствата по заличаване в регистъра.

Определен е период от две години, през които заличените дружества нямат право да заявява регистриране за извършване на туроператорска дейност, считано от датата на издаване на настоящата заповед.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета