Общо 36 проекта ще се финансират по програмата "Красива България" през 2018 година - bulgaria.utre.bg

Общо 36 проекта ще се финансират по програмата "Красива България" през 2018 година

20 февруари 2018, 16:05 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МТСП

Общата стойност на одобрените 36 проектни предложения е 7,1 млн. лв.

Общо 36 предложения за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип ще се финансират през 2018 г. по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Това реши управителният съвет на програмата на днешното си заседание.

35 от проектите са на общини, а 1 – на областна администрация. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 3 детски ясли, 8 детски градини и 3 училища, 3 дневни центъра за социални услуги и 1 център за настаняване от семеен тип, 1 болница и 9 сгради за обществено-административно обслужване. По проект „Красива България“ през тази година ще се реновират и 6 културни обекта и 2 обекта за спорт и отдих.

Кампанията за набиране на предложения за финансиране премина при изключително голям интерес. Бяха подадени предложения от 97 общински и областни администрации – с 10% повече в сравнение с 2017 г. Общата стойност на одобрените 36 проектни предложения е 7,1 млн. лв. От тях 3 млн. лв. се осигуряват по проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Проектите, които ще се финансират, са на общините Вълчи дол, Черноочене, Луковит, Тервел, Сърница, Ружинци, Троян, Плевен, Разлог, Иваново, Самоков, Козлодуй, Нови Пазар, Велико Търново, Аксаково, Казанлък, Главиница, Венец, Столична община, Ботевград, Бяла Слатина, Бургас, Две могили, Гулянци, Садово, Димитровград, Велики Преслав, Павликени, Банско, Гоце Делчев, Свищов, Лясковец, Русе, Монтана, Лозница. Финансиране по проект „Красива България“ ще получи и областната администрация на Силистра.

Изпълнението им ще осигури работни места за минимум 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. Най-малко 145 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета