Боряна Калейн: Не съм предполагала, че на първото си състезание ще взема злато - bulgaria.utre.bg

Боряна Калейн: Не съм предполагала, че на първото си състезание ще взема злато

20 февруари 2018, 09:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Националният отбор по художествена гимнастика се завърна с общо 7 медала от турнира от сериите Гран При в Москва

„Не съм тръгвала с идеята за медали“, заяви новата надежда на художествената гимнастика Боряна Калейн. Тя допълни, че участието на отбора в Москва е добро начало за сезона и за българската художествена гимнастика. Боряна Калейн гостува в ефира на БНТ с треньорите си Мариана Памукова и Бранимира Маркова.

Националният отбор по художествена гимнастика се завърна с общо 7 медала от турнира от сериите Гран При в Москва и съпътстващото състезание.

"Не съм тръгвала с идеята за медали", заяви новата надежда в художествената гимнастика Боряна Калейн. "Това беше добро начало за сезона и за българската художествена гимнастика", довави тя.

"Боряна показа завидна, стабилна психика и се спусна в състезанието смело", добави Бранимира Маркова.

"Не съм предполагала, че на първото си състезание ще взема златен медал, и то в Москва", заяви Боряна. "Усещането е мното приятно, защото знам колко труд съм положила за това и колко часове на тренировки съм отделила, за да стигна до този момент. Разбира се, това означава, че от тук нататаък трябва да полагам още усилия", добави тя.

Още по-впечатляващото в постижението на Боряна е, че тя е била резерва за съчетанието с обръч.

Тя допълни, че всички участнички в състезанието са изиграли сложни съчетания.

Личният ѝ треньор Мариана Памукова заяви, че успехът е постигнат с много убеждаване и компромиси. Тя изрази гордостта си от постижението на Боряна. " Чувствам се горда, тъй като тя през годините мина и през трудни моменти, но въпреки всичко излизаше от тях все по-силна и по-силна", коментира Памукова.

Бранимира Маркова допълни, че Боряна е в добра форма, но изрази надеждата, че ще става все по-добра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт