Караянчева разговаря с премиера на Кабо Верде

Политика

19-02-2018, 16:45

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде

Силва посочи, че за страната му е особено важно да бъде засилено партньорството в сферата на образованието

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера на Кабо Верде Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва.

Страните ни имат потенциала да развиват и активизират сътрудничеството в сферите на културата, образованието, туризма, икономиката и бизнеса, бе общото мнение, което споделиха на срещата Цвета Караянчева и министър-председателят на Кабо Верде, предаде парламентарната пресслужба.

Председателят на българския парламент изрази увереност, че добрите отношения между двете страни ще продължат да се задълбочават и укрепват.

Цвета Караянчева отбеляза, че ще съдейства за сформирането на група за приятелство с Кабо Верде в българския парламент, която да допринесе за по-тясното сътрудничество между двата парламента.

Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва посочи, че за страната му е особено важно да бъде засилено партньорството в сферата на образованието, за което ще разчита на подкрепа от страна на България. Той изрази надежда да се изградят стабилни контакти в сферата на туризма и инвестициите.

"Ние имаме специална програма за партньорство с Европейския съюз и искаме да засилим тези връзки", отбеляза премиерът на Кабо Верде. Той допълни, че от май месец ще отпадне визовият режим за европейски граждани и заяви, че основната цел на институциите в момента е да бъде изградено пространство на сигурност във вътрешен и външен план.