Започва кандидатстудентската кампания на СУ

Общество

19-02-2018, 14:29

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийски университет "Св. Климент Охридски" - храмът на знанието на "Средец"

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 18 март - 22 април 2018 г.

Започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2018/2019 година, съобщи пресцентърът на висшето училище, цитира БНТ. Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 9 март 2018 г. за първата кандидатстудентска сесия и 18 май 2018 г. за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 18 март - 22 април 2018 г., а втората - в съботните и неделните дни от 27 май до 24 юни 2018 г. Първият етап на класирането ще бъде обявен на 10 юли, вторият етап - на 17 юли, а третият етап - на 24 юли.

Пет от общо 117 специалности в Софийския университет не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика" и "Връзки с обществеността". За специалността "Книгоиздаване" от тази година приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; по история и цивилизация; по философски цикъл или по чужд език.

На 22 февруари започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 22 март 2018 г. младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена в сайта на СУ и в страницата му във Фейсбук - "Кандидат-студенти 2018".