Министър Кралев пожела успех на българските олимпийци в оставащите стартове

Спортният министър се срещна с нашите участници в ПьонгЧанг

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев пожела успех на българските олимпийци в предстоящите стартове на зимните игри в ПьонгЧанг. Той се срещна с тях в олимпийското село заедно с генералния секретар на БОК Белчо Горанов.
Министърът окуражи присъстващите състезатели с думите: „Представянето ни досега на олимпиадата е много добро. Видяхте какво направи Сани Жекова, Владимир Зографски се класира сред най-добрите 15 в световния елит на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е огромна. Това са добри новини за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и очакваме с нетърпение неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, но има още състезания до края.“
Кралев отново акцентира, че е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура в България. „Без база и нормални условия е много трудно и успехите няма да са устойчиви и трайни“, заяви той пред пред олимпийците ни.
Министърът оцени високо организацията на игрите, като подчерта факта, че нашата делегация разполага с доброволци, които са завършили българска филология и са част програмата за обмен на младежки групи между ММС и корейското министерство на младежта. „Това показва на какво ниво се стараят да бъдат домакините на олимпиадата“, коментира Кралев.
На срещата генералният секретар на БОК Белчо Горанов сподели, че представянето на част от българите дори е надхвърлило прогнозите и очакванията. „Приятни емоции ни доставиха Владимир Зографски и Алберт Попов – това са млади състезатели, а вече са в световния елит. Александра Жекова отново е на финал, поздравления за това, което направи на четвъртата си олимпиада. Веселин Цинзов също заслужава адмирации с класирането си в ски-бягането, където конкуренцията е жестока“, каза той.
След срещата с олимпийците министър Кралев се запозна с условията, при които живеят  спортистите в олимпийското село. Той разгледа част от Olympic Village Plaza, където изпробва атрактивния симулатор, който провокира чувството, че си на ски-шанцата, по ледения улей или по стръмните олимпийски писти за спускане на ПьонгЧанг.