И. Раева: Отзивът след Световната купа е невероятен

Спорт

19-02-2018, 11:12

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Злато за гимнастичките ни на Гран при в Москва

С три груби грешки нашите момичета взеха златен медал - нещо, което не се беше случвало досега

Истински фурор и куп медали за гимнастичките ни в Москва през уикенда - седем медала, два от които златни за ансамбъла и Боряна Калейн. „Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. Тя беше като една кралица на терена. По време на състезанието и самите руски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен”, коментира в ефира на Нова Телевизия Илиана Раева, председателят на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Случи се нещо, което не се е случвало досега. Нашите момичета с три груби грешки взеха златен медал. Положихме изключително усилия да имаме много сложни композиции, които биха могли да се изпълнят от много малко гимнастички в света”, допълни Раева.

„За мен най-важното беше да променя мисленето на треньори и състезатели в правилната посока. Държавата в момента се грижи страшно много за нас, получаваме много сериозни финанси, но това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през много тежък период, за да докажем, че работим и постигаме успехи”, каза още Илиана Раева.