Премиерът ще проведе важни срещи днес - bulgaria.utre.bg

Премиерът ще проведе важни срещи днес

19 февруари 2018, 07:40 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Той ще се срещне с Виктор Орбан, както и с президентът на Кабо Верде

Днес Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Унгария Виктор Орбан, който ще бъде на работно посещение в България, предава пресслужбата на правителството.

На срещата ще бъде обсъдено развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между Българското председателство на Съвета на ЕС и Унгарското председателство Вишеградска група, както и актуални европейски теми.

Премиерът ще се срещне и с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, който ще бъде на официално посещение в България.

На срещата ще бъде обсъдено развитието на двустранните отношения и възможностите за активизиране на търговско-икономическото сътрудничество. Очаква се тема на разговор да бъде и партньорството на Кабо Верде с Европейския съюз.

В делегацията, придружаваща премиера Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, са включени Луиш Филипе Тавареш, министър на външните работи, общностите и отбраната, и Жузе Филомено Диаш Монтейро, посланик на страната в Белгия и постоянен представител в ЕС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика