Тереза Мей призова за ново споразумение с ЕС за сигурността до края на 2019 г. - bulgaria.utre.bg

Тереза Мей призова за ново споразумение с ЕС за сигурността до края на 2019 г.

18 февруари 2018, 09:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    youtube/ кадър

Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област трябва да са в сила още от 2019 г.

Британският министър-председател Тереза Мей призова днес в Мюнхен за ново споразумение за сигурността с Европейския съюз, което да влезе в сила следващата година, за да се гарантират военното, разузнавателното и антитерористичното сътрудничество след излизането на Великобритания от съюза, предаде Ройтерс.

„Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област трябва да са в сила още от 2019 г.“, заяви Мей пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността. „Партньорството, което ще създадем, трябва да предлага на Обединеното кралство и ЕС пътища за съчетаване на усилията ни за възможно най-голяма ефективност в областите от общ интерес“, добави тя.

Министър-председателят на Великобритания изключи възможността за втори референдум за Брекзит и подчерта, че не може да има отказ от резултата от вота през юни 2016 г. „Напускаме ЕС и не може да става и дума за втори референдум или отказ. Смятам това за важно. Хората във Великобритания твърдо вярват, че щом се вземе решение, правителствата не би трябвало да се отвръщат от него и да им казват, че са сгрешили“, отговори Мей на въпрос дали страната ѝ би обмислила втори референдум.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета