Мино Райола ще прави голям трансфер за Манчестър Юнайтед

Това може да стане през следващия сезон

Мениджърът Мино Райола е трансферирал през последните години в Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович, Пол Погба, Ромелу Лукаку и Хенрих Мхитарян, който бе преотстъпен на Арсенал. Сега агентът се заел със задачата да осъществи следващата трансферна бомба на „червените дяволи”, съобщава Corrierre dello Sport.

Според изданието мениджърът е обещал на Жозе Моуриьно да съдейства за привличането на аржентинския голмайстор Мауро Икарди от Интер още през лятото. За тази цел „червените дяволи” трябва да приготвят поне 112 милиона евро, но и те може да се окажат недостатъчни, след като сериозен интерес към нападателя отдавна има и Реал (Мадрид).

Проблемът към момента за осъществяването на такава сделка е, че жената на аржентинеца Уанда Нара движи делата му на първо място и води преговори за нов договор с „нерадзурите”. Настоящият контракт на Икарди с италианския гранд е до лятото на 2021 година. При удължаване на договора нападателят ще получава по 8 милиона евро на сезон, което ще е далеч по-малко от това, което би могъл да печели в Манчестър Юнайтед.