Посочиха Мария Габриел за един от най-активно работещите еврокомисари

Политика

16-02-2018, 17:07

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

М. Габриел: Няма основание да ни отлагат за Шенген

М. Габриел: Личните данни не са стока

Седмичникът отбелязва, че Мария Габриел се нарежда на първо място заедно със своя унгарски колега еврокомисар Наврачич по произнесени речи

Френският седмичник „Льо Поан“ посочва българския еврокомисар Мария Габриел като един от най-активните членове на Европейската комисия и допълва, че тя е едва на 38 години. Това съобщиха от пресцентъра на Представителство на ЕК в България.

Изданието нарича българския комисар „най-малкото дете в семейството (на еврокомисарите – бел. прев.)“ и с добронамерен тон я нарича „ударник“, когато говори за обема на нейната дейност. В тази връзка списанието е впечатлено от това, че Мария Габриел намира време за срещи с 15 души на ден, главно от света на цифровите технологии и да пътува поне до пет места в Европа на месец по работа.

„Льо Поан“ се опитва да обясни ежедневието на еврокомисарите, състоящо се от много напрегната работа, подготовка за конференции, кръгли маси, срещи не само в Брюксел, но и в други градове в Европа и извън нея. Изданието посочва, че високата активност на българския еврокомисар е обяснима, тъй като ресорът й Цифрова икономика и общество на практика засяга всичко. Седмичникът отбелязва, че Мария Габриел се нарежда на първо място заедно със своя унгарски колега еврокомисар Наврачич по произнесени речи – 11 на месец. „Льо Поан“ пише също, че еврокомисарите не стоят само в Брюксел, но и пътуват до своите родни страни, защото там са възприемани като посланици на Европа, които се ползват от предимството, че говорят местния език.