Борисов: Да инвестираме в инфраструктура и образование, а не в нови огради - bulgaria.utre.bg

Борисов: Да инвестираме в инфраструктура и образование, а не в нови огради

16 февруари 2018, 14:51 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МС

Турският премиер Йълдъръм заяви, че подобряването на инфраструктурата ще става само по европейските стандарти

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Турция Бинали Йълдъръм в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде правителствената пресслужба.

Основната им тема на разговор бяха инфраструктурните проекти в региона. Премиерът Борисов подчерта важната роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които осигуряват свързаност в Европа. „Да харчим парите за инфраструктура, за образование и култура, а не да правим нови огради“, каза Борисов и допълни, че изграждането на жп линиите, магистралите и дигиталната инфраструктура трябва да се осъществя паралелно.

Турският премиер Йълдъръм заяви, че подобряването на инфраструктурата ще става само по европейските стандарти. „Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази насока“, каза той и посочи, че в момента се строи продължението от Капъкуле до Истанбул. „Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме много модерна инфраструктура, която ще преминава през България и Турция“, посочи още Йълдъръм.

Двамата обсъдиха миграционната криза като подчертаха добрите резултати от съвместната работа между София и Анкара. Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се проведе във Варна в края на март. Турският премиер информира Борисов за срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, определяйки я като ползотворна и стъпка за подобряване на отношенията.Коментари (1)

Потребител
Кирчо
Мутрата е в Будна Кома. Защото Ние, простите, обикновените хора винаги сме казвали, че вие комунистите сте паралелната държава. Вие от името на държавата създадохте по руски образец милиционерските групировки ВИС,СИК, ТИМ и т.н и ограбихте държавата и хората, а парите ги [ още... ]
16 февруари, 16:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета