Григор Димитров се класира на четвъртфинал в Ротердам

Гришо запази 100-процентовия си актив срещу Филип Крайнович,ще играе с Андрей Рубльов

Григор Димитров се класира на четвъртфинал в Ротердам за втора поредна година. Гришо запази 100-процентовия си актив срещу Филип Крайнович, побеждавайки сърбина и в четвъртия им двубой на ниво ATP. Димитров се наложи със 7:6(4), 7:5 и затвърди 90-те си точки от 2017-а, когато бе спрян на четвъртфинал от бъдещия финалист Давид Гофен,съобщи БФ Тенис.

За място на полуфиналите Димитров ще играе срещу Андрей Рубльов. Това ще е трети мач между двамата. Руснакът спечели на US Open 2017, а на тазгодишния Australian Open първата ни ракета взе реванш.

В петия гейм на първата част Григор успя да отрази четири точки за пробив преди да спечели подаването си. Стигна се до тайбрек. В него двамата размениха половините си при 3:3 точки. След двойна грешка на сърбина Димитров стигна до два сетбола при 6:4 и реализира още първия.

В откриващия гейм на втория сет Димитров стигна до първата си точка за пробив, но не успя да го осъществи. В 11-ия гейм Григор поведе с 40:0 при сервис на Краинович и реализира третата възможност за 6:5. След това Димитров сервираше за мача и при втория мачбол затвори срещата за 1 час и 46 минути.

Григор Димитров завърши с 12 аса. Той вкара 66 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му.

Срещата между Гришо и Андрей Рубльов от Русия е в петък и е трета в програмата на централния корт в зала "Ахой".

От 12:00 часа наше време има мач на двойки. Не преди 13:30 излизат Томаш Бердих и Давид Гофен, а след тях ще се появят Димитров и Рубльов в четвъртфинален двубой.