България U17 ще играе контроли с Италия, Турция и Румъния

Треньор на отбора е Стоян Гунчев

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 17 години, който е воден от треньора Стоян Гунчев ще играе поредица от контролни срещи по време на подготовката за предстоящото Европейско първенство 2018, на което страната ни е домакин,съобщи БФ Волейбол.
 
След изключително успешното домакинство на Евроволей 2017 и спечелването на историческите бронзови медали, от ЦЕВ отново оказаха доверие на страната ни да организира за втора поредна година еврофорум, като този път ще бъде за по-горната възрастова група - за девойки под 17 години. Шампионатът на стария континент ще се проведе в София от 13 до 21 април в столичните зали "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец".
 
По време на подготовката младите ни националки ще имат проверки с Румъни и Турция, а точно преди старта на Евроволей ще премерят сили със златните медалистки от 2017 - Италия.
 
До началото на първенството остават по-малко от два месеца, като Гунчев събира от 20 февруари разширен състав  за подготовка в София. Трeнировките ще се водят в зала "Христо Ботев", където ще бъде и домакинската ни група I.