Стоян Гунчев: Вярвам в моите момичета, борим се за медали

Спорт

15-02-2018, 22:00

Снимка:

bfv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоян Гунчев:Доволен съм от медалите

Стоян Гунчев:Играем все по-добре

Ще играем с Русия, много класен отбор

"Късметът не беше на наша страна с жребия" заяви селекционерът Стоян Гунчев на пресконференция в "Пресклуб България" преди началото на подготовката за Европейското първенство 2018, на което страната ни е домакин. Треньорът заяви, че сме в тежка група, но това в никакъв случай не може да попречи отново да се целим в медалите,съобщи БФ Волейбол.
 
"Ще играем с Русия, много класен отбор, с много ръстови състезатели и сега с доста промени в състава си. Беларус  също е руска школа и много труден съперник. ще се изправим и срещу традиционно силна школа във волейбола Сърбия. През миналата година те не се класираха за Европейското, но сега вече сред финалистите. Също с променен и ръстов отбор. Не бива да пропускаме и Словения, който също впечатлява с високи състезателки. Това е един непознат състав, но според сведенията представящ се много добре напоследък. Въпреки това, смятам, че с една добра подготовка имаме възможност и сили да се представим достойно.Въпросът е да няма контузии и болести. Повторението на резултата от миналата година, когато спечелихме бронзовите отличия е по-трудно, но в края на краищата вярвам в моите момичета", коментира Стоян Гунчев.
 
Относно селекцията той заяви, че най-големия проблем за България са централните нападателки. "Извървяхме дълъг път до сега от първото събиране на този набор. Ние израстваме, но и другите съперници го правят. Няма да ни бъде изобщо леко. Най-големият ни проблем е в центъра, където изоставаме ръстово. Затова ще пробвам различни момичета на този пост. За сметка на това имаме много добри крайни нападатели. Смея да кажа, че те са едни от най-добрите в Европа", коментира още Стоян Гунчев.
 
Капитанката на девойките под 17 години Мария Йорданова заяви, че тимът ни има много по-голяма увереност спрямо миналата година.
 
"Чувстваме се по-уверени от миналата година, защото сме израснали като отбор", това заяви капитанката на националките под 17 години Мария Йорданова. Припомняме, че през изминалата година България спечели като домакин бронзовите отличия на Евроволей 2017 за девойки под 16 години, като година след това страната ни отново е организатор на такъв форум, но вече за по-горната възрастова група девойки под 17 години.
 
"Имаме много добър колектив. Всички се подкрепяме и ще се раздаваме на 100 % за всичко. Показахме на предното европейско, че България не е слаб отбор и може да се очаква всичко от него. Не се плашим от отбори като Русия и Сърбия и излизаме да покажем възможности и за победи във всички мачове. Смятам, че отново ще бъдем на ниво и ще се борим за призовите места".