БФТ започва „Здравна тенис академия за родители и деца“

Проектът е инвестиция в бъдещето

Българската федерацията по тенис представи новата си социално насочена инициатива „ЗДРАВНА ТЕНИС АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА“. Проектът е инвестиция в бъдещето, защото ще помогне на следващите поколения млади тенисисти да се развиват хармонично с акцент върху физическото и психологическото им здраве.

„Увлечени да следват примера на звездите, и деца, и родители, често не си дават сметка, че ненавременните, прекалени или несъобразени с възрастовите особености тренировки, могат да имат негативен ефект за здравето“, каза генералният секретар на БФТенис – Катерина Генова при представянето на Академията в зала Арена Армеец по време на Diema Xtra Sofia Open 2018.

Д-р Петър Велев, основател и управител на интернет платформата за здраве CredoWeb заяви, че за екипа му е чест да бъде партньор на БФТенис в тази важна инициатива.



Чрез новия си проект БФТенис се ангажира с каузата за насърчаване на заниманията с тенис сред подрастващите пред призмата на информираност, грижа за физическата и психическата им кондиция. Става въпрос за информационно-обучителна кампания за здравословен начин на живот сред децата и младежите чрез тенис тренировки без травми и риск за здравето.

Целта е амбициозна - 10 000 родители и деца да разберат каква е ползата от заниманията с тенис за хармоничното развитие, но и какви са типичните рискове от непремерени, ненавременни и хаотични тренировки.

Кампанията ще се реализира в партньорство с всички клубове по тенис в страната. Над 20 видеоматериала и виртуални обучителни дискусии с помощта на иновативни дигитални технологии ще доведат експертното знание на най-изтъкнатите ни треньори, медицински специалисти, психолози и педагози до всеки дом, в който има настоящ или бъдещ млад тенисист. Цялото съдържание, създадено в рамките на кампанията, ще бъде достъпно за всички желаещи на www.credoweb.bg

„Убедени сме, че това ще бъде ефективен социален проект, който ще ни даде шанс да компенсираме информационните дефицити и ще наложи в обществото виждането, че високите спортни успехи могат да имат смисъл, само когато зад тях стои здрав, уравновен и щастлив млад човек“, категорична е Катерина Генова.