Цацаров: Няма нарушения в работата на прокуратура – Шумен по сигнала на БСП - bulgaria.utre.bg

Цацаров: Няма нарушения в работата на прокуратура – Шумен по сигнала на БСП

14 февруари 2018, 15:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    прокуратура

Главният прокурор разпореди извършване на проверка

Няма нарушения в работата на Районна прокуратура – Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с изявление на председателя на БСП Корнелия Нинова от 8 февруари 2018 г. на брифинг в Народното събрание и отправено искане (сигнал) за проверка на работата на Районна прокуратура – Шумен по повод предприети действия по сигнал срещу член на БСП, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Главният прокурор разпореди извършване на проверка.

Резултатите от проверката са:
– Действията на Районна прокуратура – Шумен по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление по чл. 313 НК, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт.
– Значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР – Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК. Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР – Шумен.

Главният прокурор изпрати копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета