Заместник-министър Ваня Колева участва в награждаването на най-красивите „валентинки“ и най-оригинални фотографии

В церемонията се включиха още много популярни личности

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в награждаването на победителите в конкурсите за най-красиви „валентинки“ и най-оригинални фотографии, организирани от Столичната районна здравна инспекция съвместно с учениците от 42 ОУ „Хаджи Димитър“ и Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография с тема „Послание към човека, който обичаме!“.
С награждаването на 14 февруари – Ден на любовта се дава старт на втория етап от Националната АНТИСПИН кампания, която се провежда за поредна година от Столична РЗИ по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерството на здравеопазването.
В церемонията се включиха още заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, главният секретар на МЗ проф. Красимир Гигов, Валентин Михов, водещите и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, шеф Иван Манчев и спортният фотограф Бончук Андонов. Водещ беше Ники Кънчев.
„Радостна съм да видя тук толкова много популярни личности, които подкрепят Националната АНТИСПИН кампания. Благодаря на тях и на организаторите от Столичната регионална здравна инспекция, които всяка година осъществяват тази полезна за превенция на заболяването инициатива. Дълбоко вярвам, че посланията им ще достигнат до максимално широк кръг от хора именно на днешния ден, който е празник на любовта“, заяви заместник-министър Колева.
„Да обичаш нещо, означава да искаш то да живее“. С тези думи на китайския философ Конфуций призовавам всички да обичат отговорно, за да живеят здрави и щастливи. И разбира се да спортуват, защото спортът също като любовта е една огромна емоция и страст, която кара хората да се чувстват здрави и щастливи. Аз съм много щастлива, че учениците участват така активно в кампанията и искам да им благодаря най-сърдечно за усилията и творчеството. Те наистина са се проявили не само като талантливи, но и като отговорни млади хора“, допълни Колева.
По данни на Министерство на здравеопазването до 30 ноември 2017 г. са открити нови 220 ХИВ серопозитивни лица, с което носителите на ХИВ в страната официално са общо 2694 души.