АПИ: Над 350 машини чистят снега, карайте внимателно!

Общество

14-02-2018, 11:55

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво

Очакват се заледявания от ниските температури

Над 350 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-интензивен е в Софийска област и Родопите – в областите Смолян и Пазарджик, съобщиха от АПИ.

Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Очаква се около обяд спиране на валежите и понижение на температурите, което е предпоставка за заледяване по усойните места. Необходимо е шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи „Републиката“, „Ришки“, „Котленски“, „Печинско“, „Айтоски”, „Обзорски”, „Рожен“ и „Предел“. За всички видове превозни средства е забранено преминаването през „Троянски“. Забранени за МПС над 12 т е движението през „Превала“, „Петрохан“ и “Шипка“. През „Вратник” и „Твърдишки“ е ограничено преминаването за камионите над 10 т, а през „Дюлински” и „Пампорово” за МПС над 3,5 т.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.