Заев получи подкрепата на Ердоган в спора за името на Македония - bulgaria.utre.bg

Заев получи подкрепата на Ердоган в спора за името на Македония

13 февруари 2018, 10:51 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Президентът Ердоган изрази отново подкрепата си за разрешаване на спора

Македонският премиер Зоран Заев получи подкрепа от турския президент Реджеп Тайип Ердоган за решаване на спора с Гърция за името на Македония. Двамата разговаряха вчера до късно в Анкара, където Заев беше на официална визита.

Президентът Ердоган изрази отново подкрепата си за разрешаване на спора, тъй като по думите му това е добре за политиката на Балканите и за европерспективата за Скопие. На срещата бе констатирано, че двете приятелски страни имат потенциал за развитие на икономическото сътрудничество чрез увеличаване на турските инвестиции, както и чрез нови инициативи от страна на Македония.

Турският президент подкрепи инициативата на премиера Заев за увеличаване на квотите за износ на телешко и агнешко месо в Турция и каза, че ще предаде становището си на турското правителство. Ердоган изрази подкрепа и насърчи турските бизнесмени да инвестират в Македония. Заев подчерта, че за гражданите на Македония е много важна всяка дейност и инвестиция, която влияе за повишаване на жизнения стандарт и открива нови работни места в Македония. В тази насока той благодари на президента Ердоган за развитието на икономическите отношения, както и за подкрепата на Турция за членство на Македония в НАТО и ЕС. По-рано Заев разговаря и с премиера Бинали Йълдъръм.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят