Спортен хакатон ще се проведе за първи път в България

ММС подкрепя състезанието за спортни технологии

За първи път у нас на 10-11 март ще се проведе иновативното състезание за технологии в спорта – Спортни Хакатони България. Министерството на младежта и спорта е партньор на уникалния по своя характер форум, който насърчава креативно мислещи екипи да разработват технологии, приложения и роботи за спорт. Хакатон е събитие, определяно като „Технологичен маратон“, на който в рамките на 48 часа програмисти, дизайнери, софтуерни инженери, проектанти и иноватори разработват технологични решения по зададени теми. Очакванията са симбииозата между спорт и технологии да бъде предпоставка за нови идеи и предприемачески проекти. Няма такси и възрастово ограничение за участниците.
Първото издание на Спортни Хакатони България ще се фокусира върху шест категории, по които екипите ще разработват проекти: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни интелигентни (smart) облекла; Спорт и медия. Паралелно ще се проведе и първата високотехнологична конференция Sport Tech Conference с участие на лектори, които ще споделят най-добрите практики в областта на иновациите, софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.
Спортни Хакатони България се организира от EduTechFlag с домакинството на Националната спортна академия „Васил Левски“. Събитието е в съответствие с принципите на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“ и политиките на ЕС за активно използване на технологиите, развитие на иновациите, предприемачеството и ключови за младите хора умения за общуване, работа в екип и креативност с фокус към спорта.

 Повече информация на сайта: http://sports-hackathons.org/bg