Вицепрезидент на ATP: Не виждам причина турнирът да не остане в София - bulgaria.utre.bg

Вицепрезидент на ATP: Не виждам причина турнирът да не остане в София

12 февруари 2018, 13:35 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Вицепрезидент на ATP: Не виждам причина турнирът да не остане в София

Стан Вавринка е тенисист, който привлича публиката

Изпълнителният вицепрезидент на ATP Европа Дейвид Мейси сподели впечатленията си от DIEMA XTRA Sofia Open. Той е позитивно настроен относно бъдещето на турнира в България и заяви, че решението ще бъде взето от местните спонсори,съобщи БФ Тенис.

“Това е третият ми път на турнира. Радвам се много, че успях да се върна. Това е една от тези надпревари, където залата е чудесна за тенис. Има много зрители, които идват тук и се надявам, турнирът да става все по-силен за в бъдеще”, каза Мейси.

“Смятам, че Григор Димитров е феноменален тенисист. Играта му е от световна класа. България трябва да се гордее с него, но всеки турнир е по-голям от един състезател. Това, което беше важно е, че в София имаше качествен тенис. За мен е изключително важно феновете да видят фантастичен тенис без значение кой играе”, допълни той.

“Моделът и желанието ни е един или двама състезатели от топ 10 да участват на всеки такъв прохождащ турнир. Според мен Стан Вавринка определено е тенисист, който привлича публиката. Такива играчи имаше и миналата година – Доминик Тийм, Давид Гофен и разбира се Григор Димитров. Виждаме много качествени играчи тук”, заяви още Мейси.

“Важното е турнирът да бъде подкрепен, за да го има. Решението ще бъде взето от местните спонсори, а не директно от ATP. Ако спонсорите са доволни турнирът да остане тук, както и федерацията, правителството и феновете, не виждам причина да не остане тук и през следващите години”, завърши той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета