Първи официални обвинения срещу Харви Уайнстийн - bulgaria.utre.bg

Първи официални обвинения срещу Харви Уайнстийн

12 февруари 2018, 12:17 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Досега срещу него нямаше официално повдигнати държавни обвинения

Първи официални обвинения срещу продуцента Харви Уайнстийн. Прокурорът на щата Ню Йорк в САЩ съобщи в неделя, че е поискал съдебна отговорност от студиото, основано от Уайнстийн.

Причината е, че компанията не е защитила своите служителки, които са били тормозени от продуцента. Действията на прокуратурата на Ню Йорк идват 4 месеца след избухването на скандала около Уайнстийн. Досега срещу него нямаше официално повдигнати държавни обвинения.

Близо сто жени обвиниха милионера по различно време и повод в сексуален тормоз, агресия или изнасилвания. Много от тях вече го атакуваха с граждански искове, но досега всемогъщият продуцент не бе станал обект на съдебно преследване.

Скандалът обаче стана медиен след редицата холивудски актриси, които открито започнаха да говорят за това как продуцентът се е опитвал да се възползва от тях. С обвинения срещу него вече излязоха повече от 80 жени, включително звездите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ума Търман и Салма Хайек. Уайнстийн публично се извини за непристойното си поведение, но категорично отрече да е бил в контакт с някоя от жените без нейното съгласие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета