1 на всеки 5 студента страда от депресия - bulgaria.utre.bg

1 на всеки 5 студента страда от депресия

12 февруари 2018, 11:33 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Експертите обвиняват технологията

Според много от по-възрастните, университетът е време за купони и щастие. Според последни изследвания обаче, днешните студенти страдат от много високи нива на депресия и безпокойство, предава Дейли мейл.

Според изследванията, 1 на всеки 5 студента страда от депресия.

Един от основните причинители, които експертите посочват, е технологията. Според тях, социалните мрежи вредят на социализирането при студентите и отнемат от важните социални връзки, които те трябва да създават. Много студенти живеят паралелни виртуални и истински животи и много често виртуалните взимат прецедент.

Според изследване, половината студенти се събуждат през нощта, само за да отговорят на съобщение.

Друг голям причинител са наркотиците - много студенти не смогват с напрежението от университета и за да имат достатъчно енергия и да учат достатъчно, търсят помощни средства, под формата на наркотици.

Друг фактор е цялостното ни общество - през последните 20 години цялото общество има много по-високи нива на депресия и безпокойство.

Проблемът е все по-често срещан, а прекалено малко от засегнатите търсят помощ. Ако се чувствате стресирани, депресирани или неспокойни, потърсете помощ и говорете с някого, не бива да подценявате психическото си здраве.

МултимедияКоментари (1)

Потребител
НЕНОВА
В българския език има правила , дори и за писачи като автора. Не "5 студента" , а "петима студенти". Все още студентите се смятат за одушевени.
12 февруари, 13:22 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета