1 на всеки 5 студента страда от депресия

Общество

12-02-2018, 11:33

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Липсата на сън води до депресия

Експертите обвиняват технологията

Според много от по-възрастните, университетът е време за купони и щастие. Според последни изследвания обаче, днешните студенти страдат от много високи нива на депресия и безпокойство, предава Дейли мейл.

Според изследванията, 1 на всеки 5 студента страда от депресия.

Един от основните причинители, които експертите посочват, е технологията. Според тях, социалните мрежи вредят на социализирането при студентите и отнемат от важните социални връзки, които те трябва да създават. Много студенти живеят паралелни виртуални и истински животи и много често виртуалните взимат прецедент.

Според изследване, половината студенти се събуждат през нощта, само за да отговорят на съобщение.

Друг голям причинител са наркотиците - много студенти не смогват с напрежението от университета и за да имат достатъчно енергия и да учат достатъчно, търсят помощни средства, под формата на наркотици.

Друг фактор е цялостното ни общество - през последните 20 години цялото общество има много по-високи нива на депресия и безпокойство.

Проблемът е все по-често срещан, а прекалено малко от засегнатите търсят помощ. Ако се чувствате стресирани, депресирани или неспокойни, потърсете помощ и говорете с някого, не бива да подценявате психическото си здраве.