Н. Нанков: Защо за трети път протестират, пътят ще се изгражда? - bulgaria.utre.bg

Н. Нанков: Защо за трети път протестират, пътят ще се изгражда?

11 февруари 2018, 15:42 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МРРБ

На мен и колегите не ни остава нищо друго освен да продължим да си вършим работата

Приятели, необходима ми е вашата помощ да разбера защо вече трети уикенд се блокира път Е-79 в Северозападна България. Това написа във Фейсбук министърът на регионалното развитие Николай Нанков след като правителството одобри строежа на магистрала до Видин.

„На заседанието на МС от 31.01.2018 г. гласувахме решение за отчуждаване на имоти по трасето Ботевград-Мездра. През март обявяваме обществената поръчка за разширяването на пътя в този участък – 33 км. През втората половина на тази година обявяваме и поръчката за още 52 км от Видин до Ружинци. През 2019 г. обявяваме поръчките за останалите 82 км. Планираме цялото направлвние да бъде завършено до 2022 г. В момента се изпълнява договорът за рехабилитация на прохода Петрохан на територията на Софийска област. Започваме и проучване за тунел под Петрохан. И всичко това е стриктно планирано финансово и във времето, а АПИ спазва надлежно този план“ обясни подробно Николай Нанков.

„На мен и колегите не ни остава нищо друго освен да продължим да си вършим работата и да благодарим на протестиращите, че следват енергията и волята на правителството“, написа още министърът и публикува по-долу линкове към решенията на МС.

http://government.bg/bg/prestsentar/zasedaniya-na-ms/dneven-red-na-zasedanieto-na-ministerskiya-savet-na-31-01-2018-g – точка 18 от дневния ред

http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/prez-mart-startira-obshestvenata-porchka-za-izgrazhdaneto-na-prviya-uchastk-ot-ptya-vidin–botevgrad/ – подробности за целия проектКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета