6 "вредни" храни, които всъщност са полезни

Общество

11-02-2018, 13:03

Снимка:

pexels

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Уискито, донътите и стекът имат и полезни фактори

Пролетта наближава, а с нея и многото хора, които ще започнат да се ограничават от вредни храни, защото искат да свалят килограми. В опитите си да се подготвят за летния сезон, тези хора спират всички любими вкусотии, алкохол и вредни храни.

След няколко седмици от това лишаване, тези хора са нещастни, а понякога дори няма разлика във външния им вид. Дейли мейл представи 6 храни, за които се говори, че са вредни, но реално имат и полезни вещества:

1. Уиски - уискито носи рискове със себе си, особено ако го пием в прекомерни количества, но по една чаша уиски през вечер помага с това да се предпазваме от рак.

2. Тъмен шоколад - шоколадът е едно от любимите огощения на чревоугодниците. Едно редче тъмен шоколад дневно обаче е полезно - в него се съдържа голямо количество магнезии, както и антиоксиданти, които са полезни за предпазването от рак.

3. Поничка - макар че донътите не са полезни сами по себе си, учените са доказали, че когато сме на диета, донътът е най-добрият вариант за "мамене на диетата" и хората, които хапват по един донът отвреме на време имат по-висока успеваемост в диетите си.

4. Бира - много хора избягват бирата, когато отслабват, защото не искат да имат "бирено коремче". Учени обаче доказват, че една бира дневно спомага с намаляването на риска от диабет.

5. Сладък картоф - сладките картофи са отличен източник на фибри, както и калий. Препоръчва се да ги изпечете, когато ги готвите.

6. Стек - макар че червеното месо е свързано с надебеляване, както и други рискове, в стека се съдържат много голямо количество важни витамини.