Карагър: Фирмино помага много на Салах

Фирмино прави невероятни неща с топката

Една от легендите на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че Роберто Фирмино е най-добрият нападател в английската Висша лига.

„Той е най-подценяваният играч във Висшата лига, но е страхотен този сезон”, сподели Карагър пред Sky Sports. 40-годишният бивш футболист игра за мърсисайдци от 1996 до 2013 година.

Според Карагър египтянинът Мохамед Салах, който има 28 гола в 34 участия от началото на сезона, вкарва толкова често най-вече заради великолепните комбинации с Фирмино. „Без съмнение, Фирмино помага много на Салах. Фирмино тича към топката и това отваря пространства за Салах. Тази комбинация е страхотна за Ливърпул”, допълва легендата.

„Това е причината Клоп да не се и помисля да го сменя дори и да не вкарва голове. Клоп цени тези допълнителни качества, които Фирмино допринася и никой друг няма. Ако Хари Кейн вкара 49 гола, а Фирмино 20, то Фирмино все още ще е №1, защото прави невероятно неща с топката”, завършва Карагър.

В досегашните си 125 мача за „червените” Фирмино има 42 гола и 32 асистенции. През настоящия сезон той вкара 6 гола от 6 участия в Шампионската лига.