Националният отбор на България за хора в колички по тенис направи демонстрация на DIEMA XTRA Sofia Open - bulgaria.utre.bg

Националният отбор на България за хора в колички по тенис направи демонстрация на DIEMA XTRA Sofia Open

09 февруари 2018, 11:55 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Националният отбор на България за хора в колички по тенис направи демонстрация на DIEMA XTRA Sofia Open

Събитието се състоя на Корт 1 в Арена Армеец

Националният отбор на България за хора в колички по тенис се включи в шоуто DIEMA XTRA Sofia Open,съобщи БФ Тенис. На Корт 1 в „Арена Армеец“ националите на България показаха на зрителите силата на човешкия дух.

Социалният проект на Българската федерация по тенис провокира хората в неравностойно положение да открият друг свят, в който има и радост, и предизвикателства.


17 души от София, Пловдив, Варна, Троян и Благоевград са активните състезатели, които изцяло са подкрепени от Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев.

Българската федерация по тенис от години работи за развитието на тениса за хора с увреждания. Приоритет е развитието на спорта за хора на колички. Целта на програмата е да се осигури достъп до тениса на хора с увреждания и да се популяризира каузата. Стремежът е да се намерят повече пътища за признаване, социализиране и приемане на хората с физически увреждания и интелектуални затруднения.Всяка година се организират подготвителни лагери за хора в инвалидни колички в София, Пловдив, Благоевград и Варна. Най-добрите състезатели са подкрепяни за участия в международни турнири. На състезателите се осигурява необходимата спортна екипировка и оборудване за количките.

През 2017 г. за първи път е реализиран и проект по „Програма за развитие на спорта за хора с увреждания“ на Министерството на младежта и спорта за хора в инвалидни колички и такива с интелектуални затруднения.


По проекта се осигури възможност за участие в занимания по тенис на хора с увреждания, водени от професионално подготвени спортни специалисти, както и ползване на спортна база и специализирани спортни уреди и пособия за практикуване на тенис за хора с увреждания.

Специален турнир за тенис в колички бе организиран и като част от Европейската седмица на спорта #BeActive – инициатива на Европейската комисия с координатор за България Министерство на младежта и спорта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета