Вавринка започна с победа

Ясни са четвъртфиналистите на DIEMA XTRA Sofia Open

Водачът в схемата Стан Вавринка записа успешен дебют на DIEMA XTRA Sofia Open,съобщи БФ Тенис.Швейцарецът, носител на 3 титли от турнири от Големия шлем, се наложи с 2:1 сета над квалификанта от Словакия Мартин Клижан, в отделните части 4:6, 6:2, 6:3. Срещата се игра пред препълнени трибуни в „Арена Армеец“ и продължи точно 2 часа.



На четвъртфиналите Вавринка ще играе срещу Виктор Троицки. Шестият поставен Троицки победи с 2:1 сета Денис Истомин, в отделните части 7:6 (4), 1:6, 7:6 (5).

Маркос Багдатис също се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open. Представителят на Кипър се наложи с 6:7 (4), 6:3, 6:1 над втория поставен Адриан Манарино в двубой, който продължи близо два часа. За място на полуфиналите Багдатис ще играе срещу квалификанта Йозеф Ковалик.



Поставеният под №3 в основната схема Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open. Левичарят от Люксембург записа трудна победа с 2:1 сета над Андреас Сепи (Италия), в отделните части 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2).



В спор за място на полуфиналите левичарят ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния), който се наложи над Блаж Кавчич (Словения) с категоричното 6:2, 6:2.

В друг двубой германския левичар Максимилиан Мартерер отстрани №7 в схемата Жоао Соуса от Португалия със 7:5, 7:6(6). Следващият съперник на немеца е босненецът Мирза Башич, който започна надпреварата от квалификациите.

Жребий за четвъртфиналите :

1. Жил Мюлер – Мариус Копил

2. Маркос Багдатис – Йозеф Ковалик

3.  Стан Вавринка – Виктор Троицки

4. Максимилиан Мартерер – Мирза Башич