Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open

Спорт

08-02-2018, 17:49

Снимка:

DIEMA XTRA SOFIA OPEN

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жил Мюлер игра с талантите от „3Т“

Красавици подгряват столичани за DIEMA XTRA SOFIA OPEN

Третият в схемата направи обрат срещу Андреас Сепи

Поставеният под №3 в основната схема Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open.Левичарят от Люксембург записа трудна победа с 2:1 сета над Андреас Сепи (Италия), в отделните части 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2) и се поздрави с четвърти пореден успех над този опонент (4-3),съобщи БФ Тенис.

Двамата изиграха страхотен двубой, който продължи повече от два часа и половина. Сепи има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и пробив във втория, но не успя да задържи аванса си и в крайна сметка допусна опонентът му да направи обрат.

Един пробив на сметката на италианеца се оказа напълно достатъчен, за да бъде решен първият сет. През втората част тенисистът от Болцано проби още в откриващия гейм, но Мюлер веднага отговори и изравни.
От този момент третият в схемата вдигна нивото на играта си. В осмия гейм люксембургецът имаше четири точки за нов брейк, но Сепи ги спаси до една. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него левичарят поведе с 6:3 точки и изравни частите при втората си възможност.

Във финалния сет двамата сервираха на изключително ниво и бързо печелеха подаванията си. Логично се стигна до нов тайбрек, в който Мюлер се наложи със 7:2 точки. Мюлер приключи двубоя с 23 аса и за трети пореден път е четвъртфиналист в София. В спор за място на полуфиналите левичарят ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния), който надви Блаж Кавчич (Словения) с категоричното 6:2, 6:2.

В друг двубой германския левичар Максимилиан Мартерер отстрани №7 в схемата Жоао Соуса от Португалия със 7:5, 7:6(6). Следващият съперник на немеца е босненецът Мирза Башич, който започна надпреварата от квалификациите.