Броя на жертвите на земетресението в Тайван достигна 10 души

Спасителни операции в Тайван все още се извършват в град Хуалян, който беше най-силно ударен от земетресението

Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Тайван нарасна до 10 души. Изчезналите са десетки, като по непотвърдена информация става въпрос за най-малко 60 души, които все още се издирват. Ранените са над 250.

Спасителни операции в Тайван все още се извършват в град Хуалян, който беше най-силно ударен от земетресението. Вече втори ден пожарникари и военни се опитват да извадят оцелели от полусрутените сгради. В Хуалян най-малко 4 кооперации се наклониха застрашително почти до земята, като оставиха десетки хора заложници вътре. Властите наредиха евакуация на жителите от разрушените им домове.

Междувременно, в сряда от Американския геофизичен институт съобщиха за нов подземен трус с магнитуд 5.2, регистриран до източното крайбрежие на страната. Няма данни за нови щети и пострадали.

Само преди два дни Тайван беше разтърсен от трус с магнитуд 6,4 по Рихтер. Последваха и серия вторични трусове с магнитуд от 4 до 5, 3 по Рихтер. Трусът от 6, 4 нанесе разрушения на десетки сгради, сред тях е и 11-етажен хотел. Епицентърът на труса, който стана малко преди полунощ местно време във вторник беше близо именно до крайбрежния източен град Хуалян.