Е. Захариева се срещна с турския министър на икономиката - bulgaria.utre.bg

Е. Захариева се срещна с турския министър на икономиката

08 февруари 2018, 07:33 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МВнР

Двустранният стокообмен за първите девет месеца на 2017 г. възлиза на 2,91 млрд. евро

В икономическите отношения между България и Турция държим на практическо сътрудничество във всички сфери от взаимен интерес. Трябва да се фокусираме в позитивните неща и да търсим нови възможности както за сближаване на бизнеса, така и за увеличаване на инвестициите от двете страни. Това заяви заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева пред министъра на икономиката на Република Турция Нихат Зейбекчи, който е на посещение у нас, предаде МВнР.

Българският вицепремиер отбеляза, че двустранният стокообмен за първите девет месеца на 2017 г. възлиза на 2,91 млрд. евро и бележи ръст в сравнение със същия период на 2016 г. Двамата събеседници се съгласиха, че съществува значителен потенциал за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество в приоритетните за двете страни сектори – енергетика и енергийна инфраструктура, инвестиции, животновъдство, транспорт и туризма.

"Българското председателство на Съвета на ЕС е голяма възможност както за България, така и за Турция", отбеляза от своя страна министър Зейбекчи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета