Външно: Няма информация за пострадали българи при земетресението в Тайван - bulgaria.utre.bg

Външно: Няма информация за пострадали българи при земетресението в Тайван

07 февруари 2018, 11:35 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    mfa.bg

В резултат на снощния трус в района на град Хуалиен са загинали двама души, а 219 са били ранени

Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на силното земетресение в Тайван, регистрирано в късните часове на 6 февруари 2018 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи /МВнР/.

В резултат на снощния трус в района на град Хуалиен са загинали двама души, а 219 са били ранени след срутването на хотел и три други сгради. Над 830 човека са били евакуирани временно. Училищата и офисите в града ще останат затворени.

Местните власти са изпратили на място специални екипи, включително 20 спасителни кучета. В центъра за реакции при бедствия в град Хуалиен е изпратен и екип, който да подпомага засегнати чуждестранни туристи. По информация на Централното бюро по метеорология на Тайван, в района на Хуалиен от началото на месеца досега са били регистрирани няколко земетресения с магнитуд 5-та и по-високи степени по скалата на Рихтер, последвани от вторични трусове. Властите предупреждават, че през следващите две седмици са възможни вторични трусове с магнитуд над 5-та степен по скалата на Рихтер.

От МВнР препоръчват на българските граждани, пребиваващи или пътуващи в района на Хуалиен, да се информират своевременно за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на отговорните местни власти. При необходимост, българските граждани могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство в Пекин на телефони +86 10 6532 1946 и +86 10 6532 1916.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета