Андреев влезе в историята на АТП, но отпадна от Истомин

Адриан стана първият играч,роден през 2001 г.,който участва в мач от основната схема на ATP

Адриан Андреев влезе в историята на мъжкия професионален тенис, след като стана първият играч, роден през 2001 г., който участва в мач от основната схема на АТР,съобщи БФ Тенис. Родната ни тенис надежда се представи на много добро ниво, но отстъпи на №74 в света Денис Истомин (Узбекистан) с 3:6, 4:6 след 78 минути.



Адриан започна нервно срещата и допусна да бъде пробит за 0:2. Андреев взе подаването си за 1:3. Истомин направи още един брейк за 5:1 и след това сервираше за сета. Адриан не се предаде и стигна до първите си точки за пробив в двубоя, като поведе с 40:15 и реализира втората си възможност, за да върне единия пробив. При втория си опит на собствен сервис Истомин успя да затвори сета след 38 минути игра.


Втората част започна с пробив на Истомин. Българинът показа воля и успя да върне брейка за 2:2. След това Адриан спечели подаването си на нула, за да удължи серията си на три поредни спечелени гейма. Истомин проби отново за 4:3. И това обаче не отказа Адриан който веднага направи рибрейк за 4:4. Истомин стигна до нов пробив за 5:4 и на собствен сервис при 40:15 реализира първия си мачбол.



Адриан вкара 67 процента първи сервис и спечели 48 процента от точките при разиграването му. Той постигна един ас, направи три двойни грешки и реализира три от четирите си точки за пробив.

„Притесних се във важните моменти. Мисля, че имах шансове да взема втория сет. Но от притеснение направих много грешки. Ръката ми спря. В началото бях напрегнат заради публиката, но след това феновете в залата ми помогнаха и ме вдигнаха. Явно е, че не съм равностоен на играч от подобен ранг. Имам да свърша много работа, за да го стигна. Доволен съм, че се представих по-добре от миналата година. Показах по-добър сервис. Исках, но за съжаление не успях, да остана спокоен. Този мач ще ми даде увереност и знам, че ако работя много, ще постигна повече“, заяви Адриан Андреев след срещата.