Гуерин Спортиво сравнява Лудогорец с Ювентус

Футболистите на отбора от Разград са по-скъпи от тези на Стяуа

Авторитетното списание "Guerin Sportivo" посвети материал на Лудогорец във февруарския си брой по случай предстоящите двубои от Лига Европа на "орлите" с италианския гранд Милан.

Първият сблъсък е в Разград на 15 февруари. В статията е изчислено, че футболистите на "орлите" са на обща стойност 45.2 милиона евро /88.4 милиона лева/. За сравнение - играчите на румънския Стяуа, които ще се изправят срещу Лацио, струват 27.5 милиона евро.

"Разград се намира в долината на р. Бели Лом. Общината е с 53 хиляди жители и взе от София етикета "столица на футбола в България". Лудогорец спечели шест последователни титли, точно както направи Ювентус. Клубът е лидер в България и се ръководи от бизнесмена Кирил Домусчиев, който управлява множество компании. Опонентът на Милан елиминира Лацио през 2014 година и се класира за осминафиналите. Наставник на Лудогорец е Димитър Димитров, който преди това беше в Иртиш (Павлодар). Той използва система 4-3-3, а Марселиньо е голмайстор №1 в историята на отбора - 78 попадения. "Росонерите" никога не са отпадали от българи - пет от пет", допълват от списанието.