Цв. Цветанов разговаря с Матю Палмър - bulgaria.utre.bg

Цв. Цветанов разговаря с Матю Палмър

06 февруари 2018, 14:42 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

Той запозна американската страна с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

По време на на работното си посещение в САЩ, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря със зам.-помощник държавния секретар на страната Матю Палмър, предаде пресслужбата на партията. По време на срещата в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон бяха обсъдени въпроси на глобалната и регионалната сигурност.

Цветан Цветанов запозна американската страна с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и с произтичащите ангажименти на българския парламент в тази сфера. Беше обърнато специално внимание на парламентарното измерение на председателството и по-специално на предстоящата в средата на март среща в София по въпросите на правоохраната.

И двете страни бяха единодушни, че европейската перспектива пред страните от Западните Балкани е от изключителна важност за сигурността на региона и единствено по пътя на взаимното сътрудничество могат да бъдат постигнати трайни и необратими резултати на демократичните процеси.

Матю Палмър приветства подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, като посочи, че това е пътят пред държавите от региона.

По-късно през деня Цветанов проведе политически срещи и в централата на Националния демократически институт във Вашингтон.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ разговаря със старши директора за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и с програмния директор за Централна и Източна Европа Кент Фогг. Те обсъдиха регионалното сътрудничество, в това число и засилването на сътрудничеството с партиите от “център-дясно” от страните от Западните Балкани.

Цветан Цветанов е във Вашингтон (САЩ) за участие в Националната молитвена закуска при президента Доналд Тръмп.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета