Ева Майдел: Популизмът не може да бъде преборен само с думи

Конкретните резултати ще накарат гражданите да повярват отново в Европа

На 05 февруари 2018г. в Страсбург, българският Евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, и Председател на Международното европейско движени, Ева Майдел учасва в среща с представитли на неправителствения сектор и членове на проевропейски организации, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

Представяйки приоритетите на Българското председателство на ЕС, тя изтъкна, че „проевропейският подход на Българското правителство ще бъде водещ за постигането на големите предизвикателства, които стоят на дневен ред в Европа – „Брекзит“, политиката за сигурност, миграцията“.

В отговор на въпроси от публиката, българският евродепутат коментира възможността за подновяване на диалога с гражданите на ЕС чрез поредица от дебати и инициативи. „Дебатите са много необходими, но популизмът не може да бъде преборен само с думи. Конкретните резултати ще накарат гражданите да повярват отново в Европа.“

Ева Майдел е председател на Европейското движение - най-голямата мрежа от про-европейски организации. Европейското движение има клонове в 39 държави и обхваща 36 международни асоциации от сферата на гражданското общество, бизнеса, профсъюзите, НПО сектора, академичния свят и политиката.