Уроци по тенис за най-малките с Тодор Енев по време на DIEMA XTRA Sofia Open

Всички малчугани до 14 г. влизат безплатно в комплекса, като за тях са предвидени много игри и изненади

Организаторите на DIEMA XTRA Sofia Open продължават с изненадите за малки и големи в „Арена Армеец“. Както бе обявено, 6-ти февруари (вторник) ще бъде посветен на децата, дошли да се докоснат до играта в залата. Всички малчугани  до 14 г. влизат безплатно в комплекса, като за тях са предвидени много игри и изненади,съобщи БФ Тенис.

След последния ден на Корт 1 във вторник, всички присъстващи деца в спортни екипи в залата ще могат да попият знания и умения за тениса лично от капитана на българския национален отбор за Купа „Дейвис“ Тодор Енев. Пловдивчанинът, който е рекордьор по участия за страната ни в мачове от неофициалното световно първенство, ще поиграе с всяко желаещо дете.

Още много забавни игри и награди ще има и във фен-зоната и на Централния корт на „Арена Армеец“.

В рамките на Kids Day ще се включат преподаватели и ученици от училището за приложни изкуства „Свети Лука“. Те ще представят на децата и гостите на турнира традиционни занаяти. Най-малките посетители ще имат възможност да се включат в работилница, да сътворят свои произведения с помощта на художниците и да експериментират с различни материали.

Всички 16 деца от програмата на Българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант“ ще играят на централния корт преди основния мач от 18:00 часа с тенисист от световния елит. Така 6-ти февруари ще се превърне в много специален ден и за тези талантите ни до 12 и до 14 г., на които се възлагат големи надежди за бъдещето.