САЩ разсекрети още един документ от разследването за руската намеса в изборите - bulgaria.utre.bg

САЩ разсекрети още един документ от разследването за руската намеса в изборите

06 февруари 2018, 09:53 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Вторият документ е написан от Адам Шиф, който приветства решението, което беше блокирано предишния път

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите към американския Конгрес гласува единодушно да разсекрети документ на демократите, който е в отговор на този на републиканците и обвинява ФБР в прекрачване на правомощията при разследването за предполагаемо руско влияние в президентските избори от 2016-а.

Вторият документ е написан от Адам Шиф, който приветства решението, което беше блокирано предишния път. Според демократите новата информация ще помогне на обществото да разбере, че в отправените обвинения от републиканците има изопачени данни и неточности. Целта сега е да се опровергаят обвиненията спрямо тези, които разследват наличието на контакти между екипа от кампанията на Доналд Тръмп и Русия.

По-рано президентът коментира, че документът на републиканците сваля съмненията за това, че той е бил намесен, но подобно заключение бе критикувано и от представители на двете партии. Тръмп има 5-дневен срок да реши дали да направи информацията публично достояние. От Белия Дом посочиха, че Тръмп ще разгледа искането на демократите за публикуването по същия начин, както е разгледал предишното искане от републиканците.

Междувременно бившият стратег на президента Стив Банън се очаква да бъде разпитван днес по темата Русия при закрити врата в Конгреса. Банън има призовка да се яви пред Комисията по разузнаване към Камарата на представителите, но не е ясно дали ще присъства. Той трябваше да отговаря на въпроси миналата седмица, но интервюто с него бе отложено.

АП съобщава, че адвокатът на Банън в момента е в преговори с Комисията и Белия Дом, за да уточни дали клиентът му може да отговаря на въпроси относно времето си в администрацията на Тръмп.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета