Зукърбърг: През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите - bulgaria.utre.bg

Зукърбърг: През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите

06 февруари 2018, 09:16 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Причината, поради която нашата общност съществува, не е защото сме избягвали да правим грешки

През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите. Направих десетки технически грешки и лоши трансакции. Доверих се на лоши хора и назначих талантливи хора на неподходящи постове. Пропуснах важни тенденции и реагирах бавно на други. Пусках продукти, които носеха провал след провал. Това сподели във фейсбук профила си създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг по случай нейната 14-годишнина.

Посланието му за 14-те години, изминали от създаването на Фейсбук, когато той беше студент в Харвардския университет, до превръщането на Фейсбук в най-голямата световна социална мрежа с над 2 млрд. потребители днес, е последното в поредица негови признания за допуснати грешки.

АФП припомня, че Фейсбук е критикуван за разпространението на фалшиви новини и се опитва да се справи с този проблем.

Новото послание на Зукърбърг изглежда означава, че социалната мрежа постоянно ще прави оценка на функционирането си.

„Причината, поради която нашата общност съществува, не е защото сме избягвали да правим грешки. Тя е нашето убеждение, че онова, което правим, е достатъчно важно, за да продължим опитите да се справяме с предизвикателствата, пред които сме изправени, знаейки много добре, че ще имаме още провали, но това е единственият начин да вървим напред”, пише още Зукърбърг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета