Найден Найденов и Александър Попов след битката на върха в Суперлигата

Отборът на Бургас в момента е по-добре селектиран, заяви Сашо Попов

„Нефтохимик 2010“ (Бургас) спечели гостуването си на ЦСКА (София) с 3:2 (25:16, 26:24, 30:32, 22:25, 15:10) в най-интересния мач от 17-ия кръг на волейболната Суперлига,съобщи БФ Волейбол. Ето и какво казаха двамата треньори след срещата.

Найден Найденов, треньор на „Нефтохимик 2010“ (Бургас) - „Контузията на Валентин Братоев беше стресова ситуация за отбора. Получи се наистина разбиване на концентрацията и се стигна до този равен реултат. В третия гейм имахме своите шансове да го спечелим, но не бяхме концентрирани на 100 процента във важните моменти. За мен е важно, че успяхме да покажем характер и след два загубени гейма да спечелим убедително тайбрека. Все още не можем да кажем точно какво е състоянието на Валентин Братоев. Сега ще отиде на преглед. Надявам се да може да се възстанови по-бързо. Знам какво е в един отбор да има контузени, тежко и неприятно е. Наистина идеята ни беше да разбием посрещането им, най-вече на Христо Цветанов, и да си облекчим играта.“

Александър Попов, треньор на ЦСКА (София) – „Не играхме най-добрия си волейбол. Вероятно и те, но стана завързан мач. Отборът на Бургас в момента е по-добре селектиран с оглед на звездите, които има. Ние все още се борим с някои контузии. По-близко сме до отбора на Бургас отпреди два часа, когато започна мачът. Пламен Шекерджиев направи хубав мач, редува страхотна проява с елементарна грешка, но това е абсолютно обяснимо. Хубавото е, че Яни се появи на игрището. Той играе с 30 процента от възможностите си. Два месеца не е играл в мач и се представи добре.