Ливърпул и Тотнъм - какви последни минути на мача!

Хари Кейн с гол номер 100 за "шпорите"във Висшата лига

Ливърпул и Тотнъм - какви последни минути на "Анфийлд". Отдавна за толкова кратко време нямаше такъв драматизъм за крайното 2:2.

Ранен гол на Мохамед Салах не предвещаваше такъв развой на срещата. За да дойде 80-та минута, когато влезлия в игра Уаниама изстреля снаряд със 132 километра в час и намери горния десен ъгъл на вратата на домакините.
 В самия край на срещата думата "взеха" съдиите. След съвещание между страничния и главния съдия бе отсъдена дузпа за Тотнъм. А преди това като,че ли имаше засада. Хари Кейн обаче пропусна.

За да се стигне до последните пет минути на продълженията след 90-ата минута. Салах направи невероятен слалом през защитата на "шпорите",която очакваше арбитърът да свири дузпа в тяхна вреда и се бяха разконцентрирали. При 2:1 за Ливърпул след 21-ия гол на Салах за сезона изглежда победата на домакините бе в кърпа вързана. Но това е Англия и Висшата лига. В самия край на мача играч на Тотнъм падна леко в наказателното поле и страничния рефер настоя за втора дузпа за гостите. Зад топката пак застана Хари Кейн. Този път отбеляза 22-ото си попадение в шампионата за 2:2 и гол номер 100 във Висшата лига .

Може само да се гадае,ако такива дузпи бяха отсъдени за гостите в решаващ мач в България, какво ли щеше да последва със съдията, още на терена?
След края на мача Клоп направи криви гримаси,но запази хладнокръвие и прояви джентълменство, като поздрави почти всички състезатели на Тотнъм, включително и голмайстора Хари Кейн. Нещо от което трябва да се учат нашите треньори след такива напечени мачове.

В класирането във Висшата лига продължава да води Манчестър Сити с 69 точки. Втори е Манчестър Юнайтед с 56. На трето място засега е Ливърпул с 51. Четвърти с мач по-малко е Челси с 50 точки. Предстои му днес гостуване на Уотфорд. Пети е Тотнъм с 49, а шести Арсенал с 45.

Битката за Топ 4 ще продължава с пълна сила. А за първото място ще бъде учудващо,ако Сити бъде изместен от върха.