Цацаров: Контрабандата на цигари е паднала до 6%

Политика

05-02-2018, 11:59

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров разпореди проверки на собствениците на скъпи коли и къщи

Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари

Главният прокурор Сотир Цацаров се похвали, че контрабандата на цигари е паднала до 6%. Той обаче подчерта, че тя не е навсякъде равномерна. Според него обяснимо е тя да е висока в Хасково по географски причини, но необяснимо е да е висока в Пазарджик и Велико Търново.

"Снощи са задържани 32 кг хероин. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия", каза главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

"Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества", посочи той, цитира Агенция "Фокус".

Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

По повод информация на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия Сотир Цацаров коментира: „За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични“.

„Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, каза още главният прокурор.