Европейски форум за екоиновации у нас

Общество

05-02-2018, 07:15

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МОСВ предоставя 12 находища на минерална вода за управление от общините

Събитието се организира съвместно от ЕК и МОСТ

Днес и на 6 февруари в София Тех Парк ще се проведе 21-вят Европейски форум за екоиновации. Това съобщиха от пресцентъра на Представителство на ЕК в България.

Събитието се организира съвместно от Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите на Република България. То ще бъде открито от министъра на околната среда и водите Нено Димов и от ръководителя на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо. Видеообръщение ще направи европейският комисар по околната среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Сред обсъжданите теми ще са екологичните иновационни решения за подобряване на качеството на въздуха. На едно място ще се съберат компании и публични органи, които вече са успели да разработят и внедрят ефективни нови технологии или иновативни модели на бизнес и управление с онези, които търсят такива решения и практики. Ще бъде обърнато внимание на замърсяването на въздуха, произтичащо от използването на енергия, транспорта и селското стопанство. Акцент в дискусиите ще бъде поставен също и върху осигуряването на финансиране за екологични иновационни решения.

Форумът ще се излъчва на живо по интернет от 13.00 до 18.00 часа и от 09.00 до 16.00 часа на 6 февруари.