Президентът на Република Малта на държавно посещение у нас

Политика

05-02-2018, 07:43

Снимка:

president.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радев се срещна с израелския писател проф. Михаел Бар-Зоар

Мари-Луиз Колейро Прека ще бъде придружавана от съпруга си Едгар Прека

Днес и утре президентът на Република Малта Мари-Луиз Колейро Прека ще бъде на държавно посещение в България по покана на президента Румен Радев.

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Малта. Мари-Луиз Колейро Прека ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

От 10.20 часа ще се проведе среща „на четири очи“ на президентите на България и Малта в сградата на „Дондуков“ 2.

В 10.50 часа ще започнат пленарните разговори между двете официални делегации.

От 11.30 часа Румен Радев и Мари-Луиз Колейро Прека ще дадат изявления за медиите в Гербова зала.

В 14.30 часа в Националната художествена галерия държавните глави на България и Малта ще закрият провелия се в рамките на деня Българо-малтийски бизнес-форум. По време на форума ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Trade Malta, между Българската търговско-промишлена палата и Малтийската търговска палата и между Бургаската търговско-промишлена палата и Търговската палата на Гозо.

В рамките на посещението си у нас президентът на Република Малта ще проведе срещи и с министър-председателя на България Бойко Борисов, с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, със зам.-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Държавният глава на Република Малта ще посети Столичната библиотека и ще разговаря със заместник-кмета на София по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

По време на посещението си в страната, президентът на Малта ще бъде придружавана от съпруга си Едгар Прека.