Лекар сподели последните желания на деца на смъртно легло

Общество

04-02-2018, 16:54

Снимка:

twitter

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Аластеър МакАплин работи с умиращи деца и качи в Туитър много от техните последни мъдрости

Аластеър МакАплин, лекар от РЮА, сподели в туитъра си множество последни желания на умиращи деца. Лекарят бил недоволен от многото негативизъм в туитъра си и искал да сподели позитивни, мотивиращи мисли на деца, които били на смъртно легло.

"Направих си задание да попитам всички мои пациенти на смъртно легло какво в живота им е дoставяло удоволствие и какво им е давало причина да живеят. Децата могат да бъдат много мъдри, нали знаете", пише в първото си съобщение той.

"Първо: Нито един от тях не каза, че съжалява, че не е гледал повече телевизия, че не е отделял повече време на социалните мрежи. Нито един от тях не му е харесвало да се бие с другите и нито един не му е харесвало да е в болница."

"Много от децата говориха за родителите си - най-често притеснени и загрижени. 'Дано мама ще е добре, изглежда тъжна.' 'Татко не трябва да се тревожи. Скоро ще ме види отново.' 'Господ ще се грижи за мама и тате, когато ме няма.', бяха някои от съобщенията им."

"Много от тях споделиха, че им се иска да не бяха отделяли толкова време и енергия за мнението на другите. Те споделяха, че истинските им приятели не ги е интересувало, че косата им е опадала или че имат белези от операции."

"Поука: Бъдете мили. Четете книги. Намирайте повече време за семействата си. Шегувайте се. Ходете на плаж. Гушкайте кучето си. Кажете на онзи специален човек, че го обичате. Това са нещата, за които тези деца искаха да имат повече време. А да... яжте и сладолед", заключва МакАплин.