Ангел Петричев: Нормално е играчите ни да мислят за Милан

Хора като Светльо Дяков знаят какво представлява Лудогорец

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю за предаването „Гонг“ по Дарик Радио. Той сподели, че в тима се настройват за мачовете с Милан, но трябва да са концентрирани и в първенството на България.

"Получи се доста добър лагер. Останах приятно изненадан от мотивацията, която показаха момчетата през целия лагер. Струва ми се, че вече сериозно се настройват за мача с Милан, но ние не пропускаме да напомняме, че мачът с Милан е голям бонус, но най-важното нещо е да станем шампиони. Трябва да мислят в двете посоки, защото виждате, че конкуренцията е висока. Вземаме мерки да ги държим концентрирани", сподели Ангел Петричев.

"Нормално е да мислят за Милан. Вече няколко години играем в европейските турнири с големи отбори. Най-тежките ни мачове в първенството са или преди, или след такива двубои. Ролята на треньорския щаб е да успее да ги накара бързо да превключат от Милан на българско първенство. Нашият отбор е свикнал да играе на няколко фронта. Момчетата са свикнали, но има един момент, в който те се настройват сериозно за големите мачове и малко като че ли подценяват срещите в първенството. Ролята на щаба е да пренастрои момчетата", каза още Петричев.

"Не съм любител на разни теории на конспирациите. За мен реалността е друга. Убеден съм, че феновете на Левски биха били по-щастливи отборът да не вземе трофей, но да не помогне на големия враг да стане шампион. Просто за мен в момента Левски лека-полека стабилизира отбора си. Адмирации за ръководството, че се опитва да постави нещата на една здрава основа. Убеден съм, че Левски ще има различно лице. Математически в плейофа е възможно всеки отбор да стане шампион. Битката ще е доста завързана и за мен лично Левски също е сериозен опонент", сподели Ангел Петричев.

На въпрос дали в клуба ще приемат като драма евентуален неуспех в битката за поредна титла на България, Петричев отговори: "Зависи какво разбирате под "драма". Няма да бъде приятно за клуба и за феновете. Един клуб си личи по това не само как преживява успехите, но и неуспехите. Ние имаме един доста добре функциониращ клуб и можем да излезем от всяка криза."


"Подготовката на един такъв мач с Милан изисква доста време и усилия. Ние сме в процес на реконструкцията на нашия стадион. Имаше необходимост да се подобри инфраструктурата на стадиона. От общината имат сериозна инициатива да брандират града и това ще допринесе за общата еуфория около мача. Нашите фенове видяха, че изпълнихме едно голямо обещание към тях - мачове от такова ниво да се играят на нашия стадион. От цялата страна има заявки за билети. За съжаление капацитетът на нашия стадион не е толкова голям и това ни изправи пред сериозна трудност. Билетите за домакинството в Разград свършиха. Дадохме приоритет на хората с абонаментни карти. Стадион "Лудогорец Арена" ще е абсолютно пълен. Останаха ни някои организационни неща, които трябва да свършим. Нашият собственик планира скоро да започне и строежът на сектор А. По предварителни заявки ще имаме около 1500 наши фенове за реванша в Италия. Чакам и в Милано страхотна атмосфера. Якуб Швиерчок вече е картотекиран и получихме жълтата му карта", разкри още изпълнителният директор на Лудогорец.

„Изключително съм доволен, защото успяхме да запазим хора, които носят шампионското ДНК на Лудогорец. Много важно е за един отбор да запази хората, които са с манталитета на победители. Един такъв е Светослав Дяков. Много щастлив съм, че ще остане още две години в клуба. Георги Терзиев също е много талантлив защитник, който отклони примамлива оферта от Италия. Дали Светльо Дяков ще остане в клуба и на друга позиция след тези две години? Нека да изминат тези години, в които той ще играе активно футбол. Тогава ще седнем на масата. Ние като клуб също се нуждаем от хора, които знаят какво значи Лудогорец, какво е нивото на работа и нивото на организация. По-лесно е да се облегнеш на хора, с които си постигнал много неща и знаят за какво става дума.”

„Трябва преди всичко да сме наясно, че за състоянието на всеки един клуб поотделно, отговорност имат ръководителите на клуба. БФС е регулаторен орган. Ако човекът, който менажира клуба взема грешни решения, няма бюджет или прави неразумни разходи, който и да е начело на БФС, този клуб няма как да избегне фалит. Моят съвет към всички хора, ангажирани с футбол в България, е на първо място да обърнат внимание на начина, по който функционира техният клуб. Ако днес са работили 12 часа, утре да работят 13. Ако има нужда от промени в Наредбата, клубовете имат достатъчно механизми да въздействат. Мисля обаче, че Наредбата на БФС е добра, защото е взаимствана от УЕФА. Не е толкова важно кой ще е президент ан БФС, а как се менажират клубовете”, обяви изпълнителният директор на Лудогорец.

„Мачовете с Милан са важни и за приходите, които влизат в клубните каси. Всеки един човек може да подкрепя който му е на сърце. В общия климат е важно български клуб да върви напред. Това нещо тегли и останалите. Създава се малко по-оптимистично настроение, когато видиш, че е възможно. Това, което направи Лудогорец в Европа, трябва да е знак, че е възможно. Дълги години живеехме с мисълта, че нашите отбори приключват във втори-трети кръг. А всъщност може да се получи, възможно е”, завърши Петричев.